No Image!
Witch Murder De Sfantu_Dracu la data: 2023-08-17 05:51:00
Creaturi
 • Umbrele din Adâncuri: Povești Înfricoșătoare din Inima Filipinelor

 • În primul rând, trebuie să subliniez că nu am trăit, din nefericire (sau poate din fericire), nicio întâmplare paranormală personal. În ultimii doi ani, am avut ocazia să trăiesc în Filipine, acea insulă superba care se ivește mândră în mijlocul mării, parte a continentului asiatic și plină până la refuz de povestiri cu apariții misterioase. Aș dori să cred că experiențele noastre sunt pline de logică și raționament, dar aceasta nu este întotdeauna realitatea, mai ales în aceste meleaguri îmbibate de superstiție. Filipinezii, binecunoscuți pentru natura lor vibrantă și tradițională, au devenit, în ochii mei, cea mai superstițioasă rasă din lume. Însă, chiar și eu, cu toate poveștile din cărțile mele întunecate, mă trezesc deseori privind peste umărul meu în întuneric, întrebându-mă dacă poate, doar poate, există adevăr în aceste povești. Astăzi, vă aduc în față câteva din acele istorii care mi-au captivat mintea și au îndoit granița dintre realitate și imaginație.
  Prima poveste este legată de o veche căsuță de lemn, înconjurată de vegetație sălbatică, undeva în inima insulei. Locuitorii din împrejurimi o numeau "Casa Umbrelor". Se spune că, în nopțile fără lună, siluete întunecate puteau fi observate în ferestrele acelor camere părăsite, iar uneori se auzeau șoapte în vânt. Cu toate că mulți dintre localnici negau cu îndârjire orice legătură cu acea clădire, nimeni nu a putut oferi o explicație clară pentru umbrele care dansau în interiorul ei.
  A doua poveste m-a condus spre marginea unui pădure adâncă, unde un copac bătrân, a cărui scoarță purta urme ale unor tăieturi ciudate, era cunoscut sub numele de "Copacul Blestemat". Legenda spune că acel copac servea drept poartă între lumea noastră și cea a spiritelor. Cei curajoși care îndrăzneau să se aventureze în apropierea lui simțeau o prezență misterioasă și auzia ecouri stranii în adâncul pădurii. Se spune că în nopțile cu lună plină, umbrele se materializau sub coroana lui, iar cei care aveau inima slăbită de frică puteau să audă murmure venind din trunchiul său.
  Ultima poveste din această mică colecție de enigme este una despre un vechi templu abandonat, aflat pe un deal izolat. Localnicii au dat acestui loc numele de "Sanctuarul Pierdut". Se zvonea că în fiecare noapte de joi, înainte de răsăritul soarelui, clopotele templului sunau de la sine, iar cântecul liniștitor al unor rugăciuni antice răsuna în aer. În ciuda aspectului său decrepit, templul părea să fi rămas într-o legătură subtilă cu ceva dincolo de lumea vizibilă.
  Cu toate că fiecare poveste din acestea poate părea, la prima vedere, ca un simplu fragment de ficțiune creat pentru a înfricoșa oamenii în jurul focului, eu, ca scriitor al înfricoșătorului și misterului, nu pot să mă abțin să mă gândesc la toate aceste povești și să mă întreb: ce se ascunde cu adevărat în umbrele și ecourile lor? Există oare o realitate în spatele acestor legende înfricoșătoare sau sunt doar răbufniri ale imaginației noastre însetate de mister?
  În timp ce străbat terenurile Filipinelor și ascult răsuflul pădurilor lor dense, simt un fior rece al neînțelesului pe șira spinării mele. Acestea sunt locuri în care trecutul și prezentul dansează împreună într-un vârtej de mistere și secrete, unde umbrele adânci nu se opresc la ceea ce ochii noștri pot vedea. Așa că, chiar dacă înțelegerea mea rațională refuză să accepte, uneori nu pot să nu mă întreb: poate că lumea aceasta învăluită în întuneric are, într-adevăr, o legătură cu ceea ce ne depășește înțelegerea noastră limitată. 

  Lasa un Comentariu

  Nu esti Conectat!