No Image!
Witch Murder De Sfantu_Dracu la data: 2023-08-02 19:18:04
Casa
 • Umbrele Destinului: Eroul ce a înfruntat întunericul

 • Într-un mic sat de munte, într-o casă modestă, locuiau doi prieteni strânși, Alex și Adrian. Aceștia erau cunoscuți în sat pentru spiritul lor pragmatic și atitudinea sceptică față de superstiții. În fiecare seară, când întunericul se lăsa peste sat, cei doi se adunau în jurul unei vechi mese și vorbeau despre orice, cu excepția poveștilor înfricoșătoare.

  Într-o seară, pe când Luna argintie răsărea pe cer, Alex și Adrian își povesteau amintiri amuzante din copilărie. La un moment dat, cei doi au spus simultan același cuvânt. O coincidență stranie, dar amuzantă. Cei din sat spuneau că, atunci când asemenea fenomene au loc, trebuie să-ți ții de deget cu cel care a spus cuvântul identic și să vă puneți câte o dorință, apoi să vă trozniți degetul. Dacă degetul se troznește, dorința se va împlini.

  • Ha! Ce idee ciudată! zise Adrian, zâmbind.

  • Suntem oameni raționali, nu avem nevoie de astfel de superstiții, spuse Alex, dând din umeri.

  Totuși, râzând de această tradiție amuzantă, cei doi prieteni au hotărât să încerce și ei. Și-așa se face că, amândoi și-au dorit să aibă parte de împlinirea tuturor dorințelor lor. Alex a privit cu ochi curioși cum degetul lui se troznea ușor, în timp ce Adrian nu a avut aceeași șansă, iar asta i-a confirmat încă o dată că superstițiile sunt doar mituri amuzante.

  De-a lungul timpului, viața lor a continuat ca de obicei, fără să dea importanță întâmplării cu degetul troznit. Dar un eveniment straniu a avut loc când au plecat într-o excursie într-o altă regiune a țării, la Timișoara. În graba de a cumpăra bilete pentru trenul spre casă, Alex și-a uitat carnetul de elev. Totuși, mama lui a reușit să i-l aducă, dar era la colțul gării.

  Fără să stea prea mult pe gânduri, Alex s-a hotărât să meargă el să-l ia, în loc să-l aștepte pe mama sa. În drumul spre colțul străzii, trecând pe lângă o pădure întunecată, Alex a simțit o ușoară fiorare pe șira spinării. Era pentru prima dată când începea să se teamă de întuneric și de poveștile despre spirite malefice din pădurea aceea. Dar și-a dat repede seama că era doar imaginația lui jucându-i feste, așa că și-a continuat drumul.

  În seara aceea, în timp ce se întorcea cu trenul spre casă, Alex își amintea că a uitat să-și dorească ceva în momentul cu degetul troznit. Își dorea atât de mult să-și găsească curajul să înfrunte temerile sale, dar credea că o dorință nu poate schimba ceva atât de profund în interiorul său.

  Cei doi prieteni s-au reunit în acel sat de munte, iar timpul a trecut. De atunci, au avut parte de multe alte întâmplări, unele amuzante, altele triste, dar viața lor a continuat să fie normală, fără vreun semn că superstițiile au un sâmbure de adevăr.

  Și totuși, în noaptea următoare, când Luna strălucea cu putere pe cer, Alex s-a trezit în mijlocul nopții, simțind căldura prezenței altcuiva în camera sa. Înspăimântat, a privit în jur și a observat un străin înalt și înveșmântat în negru, stând la marginea patului său. Ochii acestuia erau însângerați, iar privirea lui pătrunzătoare îl înfiora pe Alex.

  • Cine... cine ești? șopti Alex, tremurând de frică.

  • Sunt Ombra, spuse străinul cu un glas șuierător. Am venit să-ți îndeplinesc dorința.

  Alex își aduse aminte de dorința pe care și-o pusese atunci când și-a troznit degetul cu Adrian. Dar acum, acea dorință părea să fi prins viață într-o formă întunecată și amenințătoare.

  • Nu... nu vreau să-mi îndeplinești dorința! strigă Alex, speriat.

  • Dorințele sunt ca umbrele, se strecoară în adâncul sufletului și nu mai pot fi alungate, spuse Ombra cu un râs malefic.

  De atunci, întunecimea a început să se strecoare în sufletul lui Alex, iar superstițiile și fricile lui cele mai adânci au prins putere. În ciuda eforturilor lui Adrian de a-l ajuta, Alex a început să se schimbe, iar cei din sat au început să-l evite, simțind că este înconjurat de o prezență nefirească.

  Într-o noapte, în timpul unei furtuni puternice, cei din sat au auzit strigăte și bocete venind din casa lui Alex. Când au intrat, au găsit camera sa într-o dezordine totală, iar Alex zăcea în mijlocul ei, tremurând și murmurând lucruri înfricoșătoare. Ombra îi stătea alături, zâmbind malefic.

  • Ce ți-ai dorit, acum este adevărat! șopti Ombra.

  Încetul cu încetul, satul a devenit un loc bântuit, iar oamenii au început să se teamă de întuneric și de umbrele ce păreau că prind viață în mijlocul lor. În ciuda eforturilor disperate ale lui Adrian de a salva prietenul său, întunericul a continuat să se răspândească.

  Între timp, în ciuda faptului că întunericul se răspândea în sat, Adrian nu a renunțat să încerce să-l salveze pe Alex. Noapte de noapte, el petrecea ore întregi cercetând cărți vechi și amintiri din copilărie, în căutarea unui mijloc de a înfrunta Ombra și de a aduce înapoi prietenul său.

  Ombra părea să fie peste tot, iar oamenii nu mai îndrăzneau să iasă din case după apusul soarelui. Întunericul îi învălui pe toți, iar frica și panică își făceau simțită prezența în inimile locuitorilor. Totul părea pierdut, iar satul era pe cale să fie absorbit complet de umbrele întunecate.

  Într-o noapte, când Luna era ascunsă de nori, iar nopțile erau tot mai nesigure, Adrian a decis să facă un sacrificiu suprem. S-a aventurat în inima pădurii în căutarea răspunsurilor de care avea nevoie. Legenda spunea că în adâncurile acestei păduri se ascundea o veche vrajitoare, cunoscută sub numele de Baba Vrăjitoarea. Ea era considerată stăpâna întunericului și a umbrelor, dar se spunea că avea puterea de a stăvili forțele malefice dacă cineva îi aducea o ofrandă valoroasă.

  Adrian a adunat cele mai prețioase obiecte pe care le-a găsit în sat: bijuterii ale strămoșilor, mărgeluțe vechi și inele cu pietre prețioase. Într-o seară, în timpul celei mai puternice furtuni, când fulgerele luminau cerul, el s-a aventurat în inima pădurii. Pas cu pas, a mers pe un drum vechi și plin de pericole, ajungând în cele din urmă la o căsuță veche și înfricoșătoare, ascunsă sub umbra copacilor seculari.

  Baba Vrăjitoarea, o femeie în vârstă cu părul alb și ochii strălucitori, l-a primit rece și tăcut. În jurul ei, în coșuri și cutii, se adunau o mulțime de obiecte stranii și o atmosferă mistică domnea în jur.

  • Ce aduci în dar, tânăr călător? întrebă vrăjitoarea cu un glas adânc.

  • Am adus cele mai prețioase bunuri din satul nostru. Te rog, ajută-ne să învingem întunericul și să aducem înapoi lumina și speranța, spuse Adrian cu o voce hotărâtă.

  Vrăjitoarea zâmbi malefic și începu să studieze ofranda lui Adrian. După o lungă tăcere, în care timpul părea că se împotmolește, vrăjitoarea începu să vorbească.

  • Prețioase sunt darurile tale, tânăr călător. Pot să-ți îndeplinesc dorința, dar vei plăti un preț mare pentru asta. Ceea ce va reveni la tine va fi ceva mai puternic și mai periculos decât ai fi putut să-ți imaginezi.

  Adrian era hotărât să facă orice pentru a-l salva pe Alex și să readucă pacea în sat. Așa că a acceptat cu inima grea condițiile vrăjitoarei.

  • Să fie așa cum ai spus, vrăjitoare. Sunt gata să plătesc prețul, spuse Adrian hotărât.

  Vrăjitoarea a ridicat mâinile sale în aer, iar o lumină strălucitoare a umplut încăperea. Ombra, care urmărise tăcut întreaga scenă din umbră, începuse să simtă puterea vrăjitoarei și să se teamă de consecințele actiunilor sale.

  În timp ce ritualul vrăjitoarei era în desfășurare, cerul s-a deschis brusc, iar fulgerele s-au prăbușit asupra pădurii. În ciuda furtunii care se dezlănțuia în afara căsuței, Adrian rămase hotărât și își dorea ca sacrificiul său să schimbe soarta satului.

  Când lumină s-a stins și furtuna s-a potolit, Adrian a simțit cum o putere misterioasă îl învăluia. În adâncul inimii, știa că ceva s-a schimbat. Vrăjitoarea l-a avertizat că acum forțele întunericului se vor elibera în lume și că singura cale de a aduce echilibrul era ca el să devină un gardian al luminii.

  În timpul întoarcerii sale în sat, oamenii au simțit că atmosfera s-a mai schimbat, iar frica și disperarea s-au mai potolit. Adrian părea să fie însăși emanarea luminii, iar umbrele întunericului se retrăgeau în fața lui.

  Cu trecerea timpului, Adrian a învățat să controleze puterile pe care i le oferise vrăjitoarea și să lupte cu Ombra. Într-o noapte, înfruntarea finală dintre Adrian și Ombra a avut loc sub luna plină. Într-o luptă epică, între forțe malefice și lumina interioară, Adrian a învins Ombra și a readus pacea în satul lor.

  Satul, acum eliberat de puterea întunericului, a renăscut într-un loc de armonie și speranță. Adrian a devenit un erou în ochii celor din jur și un protector al locuitorilor săi. Împreună cu Alex, care s-a eliberat de influența Ombrei, au luptat împotriva superstițiilor și temerilor, învățându-i pe oameni să se bazeze pe rațiune și curaj în fața necunoscutului.

  În cele din urmă, povestea celor doi prieteni a devenit o legendă a echilibrului între lumină și întuneric, o amintire vie că în fiecare suflet se ascund forțe misterioase și că, adesea, doar curajul și încrederea în propriile puteri pot învinge cele mai mari

  Lasa un Comentariu

  Nu esti Conectat!